Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Gebruik onze Zonnepaneel Calculator om uw  installatie, opbrengst en nodige dakoppervlak te berekenen

Vragen


Heb ik om zonnepanelen te plaatsen een bouwvergunning nodig?

Doorgaans hebt u geen bouwvergunning nodig, behalve in uitzonderlijke gevallen (bijv. bij een speciale verkaveling). Win het best dus vooraf inlichtingen in bij uw gemeentebestuur.

Levert mijn installatie ook stroom als de zon niet schijnt?

De zonnepanelen leveren energie van zodra het licht is. In België wordt minder dan de helft van de energie geleverd door direct zonlicht. De rest van de energie komt van de indirecte instraling.    

Is zonne-energie voordelig? 

Een zonne-energiesysteem vraagt bij de opstart een behoorlijke investering. Daarom stellen veel mensen zich vragen rond de terugverdientijd van zonnepanelen. Toch wint u uw geld – mede dankzij de mooie steunmaatregelen van de overheid – op een redelijke termijn terug. En er is meer! Vanaf nu keert de Vlaamse overheid u voor elk kilowattuur elektriciteit die u via zonne-energie opwekt, 0,25 euro uit - en dit gedurende 15 jaar. Zo verdient u niet alleen uw investering terug, maar kan u in die 15 jaar een behoorlijke winst boeken, zonder enige inspanning!

Hebben Land en tuinbouwers extra voordelen?

Land- en tuinbouwers hebben recht op extra VLIF steun van 8%. Contacteer ons voor de voorwaarde.

Hebben bedrijven extra voordelen?

Als bedrijf komt u ook in aanmerking voor een verhoogde belastingaftrek. Men noemt dit de verhoogde investeringsaftrek van 15,5%.

Is zonne-energie milieuvriendelijk? 

Fotovoltaїsche zonnepanelen zetten het licht en de energie van de zon via zonnecellen om in elektriciteit. Er komt dus geen uitstoot van schadelijke gassen of ander ongewenst afval bij kijken. Daarom wordt zonne-energie één van de belangrijkste duurzame energiebronnen in onze moderne maatschappij. 

Heb ik ook stroom als de zon niet schijnt? 

Een zonnepaneel produceert ook elektriciteit als het bewolkt is. Het systeem werkt immers op direct en diffuus indirect zonlicht dat de aarde bereikt door de bewolking heen. Daardoor zijn zonnepanelen ook in België rendabel en verdienen ze uw investering op termijn terug. Uiteraard ligt de opbrengst van uw zonnepanelen wel hoger als het wél in volle zon staat. Het is logisch dat ze meer energie opwekken op lange zomerdagen dan op korte winterdagen.

Kunnen zonnepanelen op elk type dak geïnstalleerd worden? 

Zonnepanelen laten zich zonder problemen op bijna elk dak installeren. Ze kunnen zowel op schuine als op platte daken worden geplaatst. Ook is het mogelijk om losstaande zonnepanelen te installeren in de tuin of op een draaipaal, ook wel tracker genoemd.

Hoe belangrijk is de oriëntatie van de zonnepanelen? 

Bij voorkeur worden zonnepanelen zoveel mogelijk naar het zuiden gericht. Maar ook in westelijke en oostelijke richting wekken ze voldoende stroom op. Een oriëntatie naar het noorden is daarentegen niet geschikt om zonnestroom op te wekken.

Zijn er aanpassingen nodig aan mijn woning of elektriciteitsnet?

Meestal niet. Zonnepanelen kunnen zonder schade bovenop de pannen van uw dak worden geïnstalleerd. Zijn er uitzonderlijk wel aanpassingen nodig? Dan brengen wij u hier op voorhand van op de hoogte. Bovendien regelen wij ook de aanvraag bij de netbeheerder. Zo bent u verzekerd van een vlotte afhandeling zonder onaangename verrassingen.

Wat is de “isolatievoorwaarde”? 

Wie zonnepanelen installeert op zijn woning moet aan enkele voorwaarden voldoen om recht te hebben op een premie van de netbeheerder. Deze bepalingen hebben betrekking op de isolatie van uw huis. Voor meer informatie over deze voorwaarden kan u altijd contact met ons opnemen.

Hoelang neemt de installatie voor een particuliere woning in beslag? 

De volledige installatie van zonnepanelen neemt in normale omstandigheden slechts 1 dag in beslag. Vanaf de plaatsing en aansluiting van de zonnepanelen kunt u optimaal genieten van groene energie.

Levensduur en onderhoud van een zonne-energiesysteem? 

Een zonnestroomsysteem gaat minstens 25 tot 30 jaar mee. Bovendien vragen zonnepanelen weinig of geen onderhoud. Zelfs reinigen is niet nodig, want door de schuine opstelling en de afwerende laag reinigen uw zonnepanelen zichzelf. Bovendien zijn ze bestand tegen storm, hagel, sneeuw en zware vorst.

Loop ik met een zonnepaneel gevaar op blikseminslag? 

De kans op een blikseminslag neemt NIET toe na de installatie van een zonne-energiesysteem. Een zonnepaneel is zelfs als een extra isolatie te beschouwen. 

Ik heb een leien dak. Kunnen daarop ook zonnepanelen aangebracht worden?

Dat is per dak te bezien, maar meestal is dit wel mogelijk. Hier is het noodzakelijk om op de plaatsen waar een dakhaak wordt geplaatst een waterdichting met lood te voorzien. Dit vraagt meer werk maar het is de enige juiste oplossing. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met ons voor een analyse van uw dak.

Kunnen de zonnepanelen extreme weersomstandigheden aan?

Ja, onze zonnepanelen zijn uitgebreid getest op extreme koude en hitte, allerlei soorten neerslag en corrosie. Dat geldt ook voor alle andere onderdelen, zoals het frame waarop de panelen gemonteerd worden en de bekabeling.

Hoe zijn jullie garantievoorwaarden?

Wij werken voor zonnepaneleninstallaties alléén met topmaterialen die zeer uitgebreid getest zijn. Onze producenten zijn geen contacten die duizenden kilometers van ons vandaan zitten, maar we kennen hen persoonlijk. En zij kennen hun producten door en door en bieden daarom uitstekende garanties voor het product zelf én voor de energieopbrengst. De productgaranties voor zonnepaneleninstallaties lopen van 10 tot 25 jaar. De garantie voor energieopbrengst gaat tot 25 jaar.

Ik produceer meer energie dan ik verbruik. Is dit een probleem?

Neen dit is geen probleem aangezien u uw groenestroomcertificaat gewoon ontvangt per 1000kWh. De huidige waarde van de groencertificaten maakt het echter niet meer interessant om meer panelen te plaatsen dan u toekomstig verbruik gaat zijn. Indien u echter toch een elektriciteits overschot heeft kan u beter investeren in een zonneboiler of warmtepomp om deze overtollige energie op te gebruiken en uiteindelijk ook van gratis warm water te genieten. Meer weten? Vraag het ons. 

Referenties

G&D energy werkt overal en wil alle mensen laten meegenieten van onze kwaliteit en service.

U kan bij ons steeds referenties opvragen bij u in de buurt.

Zonnepanelen Tongeren, zonnepanelen Riemst, zonnepanelen Hoeselt, zonnepanelen Bilzen, Zonnepanelen Lanaken, zonnepanelen Genk, zonnepanelen Maaseik, zonnepanelen Maasmechelen, zonnepanelen Opglabbeek, zonnepanelen Lommel, zonnepanelen Halen, zonnepanelen Beringen, zonnepanelen Zonhoven, zonnepanelen Hasselt, zonnepanelen St-Truiden, zonnepanelen Heers, zonnepanelen Borgloon, zonnepanelen Kortessem, zonnepanelen Diepenbeek, zonnepanelen Neerpelt, zonnepanelen Bocholt, zonnepanelen Overpelt, zonnepanelen Hamont-Achel, zonnepanelen Limburg, zonnepanelen Tessenderlo, zonnepanelen Maastricht, zonnepanelen Heerlen...