Bouwpunt mini-site

Gebruik onze Zonnepaneel Calculator om uw  installatie, opbrengst en nodige dakoppervlak te berekenen

Onze Systemen

De panelen

Wij werken steeds met panelen die voldoen aan de strengste eisen. Onze Duitse partners SCHUCO en AXITEC zijn partners op wie we kunnen rekenen. Zij hebben reeds jarenlange ervaring in de zonnepanelen. Naast deze Duitse panelen werken we ook met de hoogwaardige Sunpower en BenQ panelen. De belangrijkste eigenschappen waaraan onze panelen minstens moeten voldoen zijn:

  • Productgarantie van minimaal 10 jaar of langer
  • Vermogensgarantie van tenminste 90 % van het vermogen na 12 jaar
  • Vermogensgarantie van tenminste 80 % van het vermogen na 25 jaar
  • De garanties zijn afgedekt door de fabrikant met een verzekering voor een periode van minimaal 25 jaar
  • De zonnepanelen moeten zijn voorzien van een CE keurmerk
  • De zonnepanelen moeten voldoen aan de laatste stand van de techniek
  • De zonnepanelen zijn bankable. Dit houd in dat o.a. Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse banken besloten hebben dat men geld mag lenen om te investeren in deze panelen. De panelen zijn dus niet alleen geselecteerd op kwaliteit, maar ook op continuïteit van de fabriek en garantie-afhandeling.
  • De panelen dragen een PV cycle symbool zodat u ze bij het einde van hun levensduur gratis mag terug leveren in één van de PV cycle punten.

 

De omvormers

Voor de omvormers werken wij standaard met SMA of OMNIK omvormers. Voor de micro inverters werken we met SolarEdge.

   SMA zet als marktleider voor zonne-energie omvormers steeds weer de norm: toprendementen van 98% en hoger en nieuwe technologieën zorgen voor maximale opbrengsten en het hoogste gebruiksgemak. Voor elke toepassing hebben wij het juiste apparaat: voor alle type modules, voor netkoppeling en voeding van stand-alone netwerken, voor kleine huisinstallaties en bedrijfsinstallaties in het megawattbereik.
   Omnik maakt al jaren top-omvormers. Tegen zulke aantrekkelijke prijzen, dat het ook voor G&D Energy interessant werd ze te gaan voeren. U als klant spint daar alleen maar garen bij, uw totale systeem wordt goedkoper.
   SolarEdge produceert kleine omvormers voor ieder zonnepaneel apart.  Deze kleine omvormers worden op de bevestiging van het zonnepaneel geplaatst. Hierdoor is uw systeem gemakkelijk uit te breiden en bieden deze een oplossing voor de negatieve gevolgen van schaduw op uw systeem. Bovendien hebben deze micro inverters 12 jaar productgarantie. U kan ook ieder paneel afzonderlijk monitoren.

 

Onderconstructie

De onderconstructie is van het merk Schuco en Avanti

  • Schüco is marktleider op het gebied van duurzame gebouwen. Schuco levert sinds 1951 wereldwijd zonne-energie-systemen en duurzame oplossingen voor ramen, deuren en gevels. Met 5.000 medewerkers en 12.000 partnerbedrijven in 78 landen biedt Schüco de meest moderne oplossingen voor het winnen van zonne-energie. Doordat zij universele en moduleerbare componenten aanbieden, stellen zij G&D Energy in staat om voor elke situatie een optimale oplossing aan te bieden. Daarnaast legt Schuco de nadruk op het aanleveren van instructie en calculatieprogramma’s wat G&D Energy in staat stelt om snel en efficiënt uw systeem uit te werken.
  • Avanti is een ingenieus platdak systeem wat ons toelaat om met een maximale ballast van 15 kg/m² een zonne-installatie te plaatsen. De panelen kunnen geplaatst worden onder een hoek van 10 of 15 graden.