Bouwpunt mini-site

Gebruik onze Zonnepaneel Calculator om uw  installatie, opbrengst en nodige dakoppervlak te berekenen

Subsidies

Een lagere energierekening

Met zonnepanelen wek je zelf stroom op. Onafhankelijk van energieleveranciers, want de zon schijnt overdag altijd. En dat betekent gratis stroom. Als je stroom afneemt van je energieleverancier krijg je uiteindelijk de rekening gepresenteerd en deze rekening zal in de toekomst steeds duurder worden. Het streven naar onafhankelijkheid en de garantie van een vaste elektriciteitsprijs zijn daarom de belangrijkste beweegredenen om te investeren in uw eigen energie centrale.

Installatie < 10 kW

Er worden groencertificaten toegekend met een waarde van 21,40€/1000 kWh en dit gedurende 15 jaar. Indien de stroomprijs gevoelig stijgt, dan dalen de groencertificaten. Indien de stroomprijs daalt dan stijgen de groencertificaten. Zo bent u zeker van een vooraf bepaald rendement. Er moet wel rekening gehouden met de injectietarieven. Deze bedragen in Vlaanderen tussen de 44 en de 68,9 € per 1000 kWh.

Installatie > 10 kW

Er worden groencertificaten toegekend met een waarde van 58,6€/1000 kWh en dit gedurende 15 jaar. Indien de stroomprijs gevoelig stijgt, dan dalen de groencertificaten. Indien de stroomprijs daalt dan stijgen de groencertificaten. Zo bent u zeker van een vooraf bepaald rendement. Hier werkt men echter niet met een terugdraaiende teller maar zal de overtollige energie die aan het net wordt geleverd verkocht worden.

www.vreg.be