Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Windmolens


Hoge molens vangen veel wind

Interesse in een windmolen? Wacht niet langer.

De opkomst van windmolens in Belgie en Nederland is aan een exponentiele groei bezig. Momenteel zijn het echter enkel de grote windmolens die men dagdagelijks tegenkomt. De particuliere windmolen is tot op de dag van vandaag eerder een uitzondering. De stedenbouwkundige verplichtingen maken het als particulier niet gemakkelijk om de juiste vergunning op zak te krijgen. G&D Energy helpt u graag met de begeleiding van uw project en helpt u het verder uitwerken.



Hoe werkt het

Elke windmolen werkt op dezelfde manier. De wind doet de rotorbladen van de windmolen draaien waardoor er elektrische energie wordt opgewekt. De rotorbladen zetten een dynamo in beweging die de mechanische energie omzet in elektrische energie.


Meer info over hoe het werkt

Onze systemen


Als leverancier voor onze windturbines heeft G&D Energy gekozen voor Kingspan. Kingspan is reeds meer dan 30 jaar de referentie wat windenergie betreft. Onderzoek en research zorgen ervoor dat u met Kingspan de partner heeft gevonden die u zoekt. Met zijn drie types van turbines biedt Kingspan een antwoord op alle noden van de particulier. De Kingspan turbine bestaat in een vermogen van 3kW, 6kW en voor de iets grotere installaties in 15kW.

Meer info over onze systemen

Subsidies

Wie een windturbine heeft die elektriciteit opwekt, krijgt van de Vlaamse overheid steun. U kan een groenestroomcertificaat aanvragen bij de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG).  Voor installaties met een startdatum vanaf 1 januari 2013 is de minimumwaarde 93 euro. Deze minimumwaarde is gegarandeerd voor de periode van 10 jaar vanaf de datum van indienstname. Voor het berekenen van de groenestroomcertificaten moet u rekening houden met de bandingfactor (0,80 voor 2013). Hierdoor moet er 1.250 kWh elektriciteit geproduceerd zijn, alvorens u een groenestroomcertificaat ontvangt. Let op: de bandingfactor is flexibel en houdt rekening met prijsevoluties. Deze kan dus wijzigen. Meer informatie over groene stroom vindt u op de website van de VREG

www.vreg.be

Vragen

Indien u echter nog vragen heeft kan u onderaan klikken om de meest gestelde vragen en antwoorden te bekijken. Staat u vraag hier niet tussen kan u uw vraag steeds via het contactformulier stellen. Wij zullen u dan spoedig verder helpen met uw vraag. Ook met vragen over installaties van andere installateurs kan u steeds bij ons terecht. En vergeet niet dat er geen domme vragen bestaan, enkel maar domme antwoorden.

Alle vragen en antwoorden