Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Gebruik onze Zonnepaneel Calculator om uw  installatie, opbrengst en nodige dakoppervlak te berekenen

Onze Systemen

De panelen

Wij werken steeds met panelen die voldoen aan de strengste eisen. Onze Duitse partners SCHLETTER en AXITEC zijn partners op wie we kunnen rekenen. Zij hebben reeds jarenlange ervaring in de zonnepanelen. Naast deze Duitse panelen werken we ook met de hoogwaardige Sunpower en LG panelen. De belangrijkste eigenschappen waaraan onze panelen minstens moeten voldoen zijn:

  • Productgarantie van minimaal 10 jaar of langer

  • Vermogensgarantie van tenminste 90 % van het vermogen na 12 jaar

  • Vermogensgarantie van tenminste 80 % van het vermogen na 25 jaar

  • De garanties zijn afgedekt door de fabrikant met een verzekering voor een periode van minimaal 25 jaar

  • De zonnepanelen moeten zijn voorzien van een CE keurmerk

  • De zonnepanelen moeten voldoen aan de laatste stand van de techniek

  • De zonnepanelen zijn bankable. Dit houd in dat o.a. Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse banken besloten hebben dat men geld mag lenen om te investeren in deze panelen. De panelen zijn dus niet alleen geselecteerd op kwaliteit, maar ook op continuïteit van de fabriek en garantie-afhandeling.

  • De panelen dragen een PV cycle symbool zodat u ze bij het einde van hun levensduur gratis mag terug leveren in één van de PV cycle punten.

De omvormers

Voor de omvormers werken wij standaard met HUAWEI of SMA omvormers. Voor de micro inverters werken we met SolarEdge.

 • HUAWEI maakt elk PV-systeem op het dak efficiënter en intelligenter. Bij HUAWEI kan u namelijk kiezen voor een serie- of een parallel geschakeld systeem, waarbij u ook een mix van beide systemen kan toepassen. HUAWEI is ook batterij klaar, dit betekent dat u in de toekomst geen onnodige kosten hoeft te maken indien u een batterij wilt installeren.

 • SolarEdge werkt met kleine omvormers voor ieder zonnepaneel apart, ook wel optimizers genoemd. Deze optimizers worden achter ieder zonnepaneel geplaatst, waardoor uw systeem makkelijk uit te breiden is en schaduw geen negatieve gevolgen heeft op uw installatie. Bovendien hebben deze micro-inverters (optimizers) 12 jaar productgarantie. Een bijkomend voordeel van deze optimizers is dat u ieder paneel afzonderlijk kan monitoren en online opvolgen.

 • SMA zet als marktleider voor zonne-energie omvormers steeds weer de norm: toprendementen van 98% en hoger en nieuwe technologieën zorgen voor maximale opbrengsten en het hoogste gebruiksgemak. Voor elke toepassing hebben wij het juiste apparaat: voor alle type modules, voor netkoppeling en voeding van stand-alone netwerken, voor kleine huisinstallaties en bedrijfsinstallaties in het megawattbereik.

 • GoodWe maakt al jaren top-omvormers. Tegen zulke aantrekkelijke prijzen, dat het ook voor G&D Energy interessant werd ze te gaan voeren. U als klant spint daar alleen maar garen bij, uw totale systeem wordt goedkoper.

Onderconstructie

De onderconstructie is van het merk SADEF en SCHLETTER

  • SADEF ontwierp het flexroom systeem voor zonnepanelen op platte daken met een verdeelde ballast. Beschikbaar voor zowel Zuid als Oost-West opstellingen. Dit is een uiterst makkelijk hanteerbaar systeem en gekend voor zijn geringe dilatatie en perfecte water- en sneeuwdrainage.

  • SCHLETTER is een ingenieus platdak systeem wat ons toelaat om met een maximale ballast van 15 kg/m² een zonne-installatie te plaatsen. De panelen kunnen geplaatst worden onder een hoek van 10 of 15 graden.