Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Warmtepompen


Changes for the better

Bent u die hoge stookkosten beu, 
bereken hier uw voordeel met een Mitsubishi warmtepomp.
Kopen

De warmtepomp, als alternatief voor of aanvulling op een traditionele verwarmingsketel, vangt de calorieën op die natuurlijk voorkomen in het milieu. Deze propere warmte wordt vervolgens gebruikt om de woning en/of het sanitair warm water te verwarmen. En dit op een wel zeer economische wijze. Omkeerbare systemen kunnen zelfs gebruikt worden als koelsysteem in de zomer. In samenspel met fotovoltäische panelen die op het net zijn aangesloten, kan de warmtepomp u autonoom maken op het gebied van energie.

De investering in een warmtepomp betaalt zich snel terug: dankzij het lage energieverbruik is de meerkost van de installatie (tegenover de traditionele systemen) in 3 tot 4 jaar (nieuwbouw) of 6 tot 7 jaar (renovatie) terugbetaald. Er is nu eenmaal slechts 25% elektriciteit nodig, de rest van de energie komt uit de natuur en is gratis! En vermits een warmtepomp weinig onderhoud vraagt en meer dan 20 jaar meegaat, is het zonder twijfel een duurzame investering.

Hoe werkt het      

Het principe is zeer eenvoudig. Je kan een warmtepomp vergelijken met een koelkast. Een warmtepomp onttrekt de warmte uit de lucht en geeft deze warmte vrij aan de ruimte die we willen verwarmen. Het afgeven van deze warmte kan via een radiator, vloerverwarming, ventiator-luchtkoeler...

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat zij 1 kW elektrische energie kan omzetten in 4 kW verwarmingsvermogen. Dit is dus winst voor u als voor het milieu.

Onze systemen

Op uw warmtepomp moet u altijd kunnen rekenen. Daarom rekenen we bij G&D Energy op de kwaliteit van Mitsubishi warmtepompen. Een partner die eerlijke, degelijke en vooral betrouwbare producten maakt. Mitsubishi Electric werkt volgens het principe: Changes for the better. En net dat willen wij bij G&D Energy bereiken. Uw leven zo aangenaam mogelijk maken. De uitstekende warmtepompsystemen van Mitsubishi Electric overtuigen met logische feiten in vergelijking met traditionele warmtepompsystemen. Bij traditionele warmtepomp systemen met een elektrisch verwarmings-element moet bij koudere temperaturen worden bijverwarmd. De warmtepompen van Mitsubishi daarentegen garanderen een 100% verwarmingscapaciteit bij lage buitentemperaturen tot -15°C. De werking is zelfs gegarandeerd tot -25°C!

  • Mitsubishi lucht-lucht warmtepomp
  • Mitsubischi lucht-water warmtepomp

Subsidies

Elektrische warmtepompen: 270 euro x ((0,87 x COP) – 2,5) x het nominaal elektrisch compressorvermogen bij verwarmen uitgedrukt in kWatt en vervolgens beperkt tot 1700 euro

Zowel de hoogte van de premie als het maximum van de premie worden verdubbeld als de plaatsing van de warmtepomp het gevolg is van de volledige vervanging van de bestaande elektrische weerstandsverwarming indien het betreffende gebouw al sinds 1 januari 2006 op het elektriciteitsdistributienet is aangesloten met toepassing van het uitsluitend nachttarief.

Voor extra info zie www.infrax.be en www.eandis.be

Vragen

Heeft u een vraag dan kunt u deze steeds stellen via het contactformulier. Wij zullen u dan spoedig verder helpen met uw vraag. Ook met vragen over installaties van andere installateurs kan u steeds bij ons terecht. En vergeet niet dat er geen domme vragen bestaan, enkel maar domme antwoorden.