Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Zonneboilers


Laat de zon je verwarmen

Uw Viessmann zonneboiler voor 4 personen aan 4.850 € excl. BTW volledig geleverd en geplaatst

Bekijk de prijzen

Een zonneboiler vangt de energie (licht en warmte) van de zon op om water te verwarmen. Warm water voor huishoudelijk gebruik is de tweedegrootste energievreter in een huishouden. De hoeveelheid warm water dat dagelijks verbruikt wordt per persoon is enorm (afwas, douche, bad,...). Door zonne-energie te gebruiken om dit water te verwarmen, kan je tot 70% energie besparen (lees: geld besparen) op je energiefactuur voor het opwarmen van water. Ook kan men de zonneboiler gebruiken als ondersteuning van uw vloerverwarming. Het is dus niet enkel goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

Hoe werkt het

  • De zonnestralen schijnen op de collector
  • Het koelmiddel dat door de collector stroomt wordt door de zonnestralen verwarmd
  • De opgewarmde glycol zorgt in de warmtewisselaar van de boiler voor uitwisseling van warmte met het sanitair water
  • De bestaande verwarmingsinstallatie kan op de zonneboiler worden aangesloten ter ondersteuning

Meer info over hoe het werkt...

Onze systemen

Viessmann biedt thermische zonne-installaties aangepast aan elke behoefte en elk gebouw. Zowel voor particuliere als industriële installaties bieden de Viessmann zonneboilers u oplossingen op maat. De zonneboilersystemen van Viessmann zijn erkend over heel de wereld en worden ook wel aanschouwd als het neusje van de zalm. Deze eer hebben ze te danken aan hun uitzonderlijke hoge rendementen en hun perfecte afwerking. Wenst u kwaliteit en rendement dan hoeft u niet verder te zoeken.

Meer info over onze systemen...

Subsidies

De premie voor zonneboilers wordt uitbetaald door de netbeheerder infrax of Eandis en bedraagt 550 €/m² appertuuroppervlak met een maximum van 2.750 € en een maximum van de helft van het factuurbedrag.

Hiervoor kan u ook terecht op de website van www.infrax.be en www.eandis.be.

De gemeentelijke premies varieren tussen de 0 en 1.000 €. Om uw juiste premie te weten kijkt u best even op www.energiesparen.be

Vragen

Heeft u een vraag dan kunt u deze steeds stellen via het contactformulier. Wij zullen u dan spoedig verder helpen met uw vraag. Ook met vragen over installaties van andere installateurs kan u steeds bij ons terecht. En vergeet niet dat er geen domme vragen bestaan, enkel maar domme antwoorden.