Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Pelletkachels


Met MCZ haalt u kwaliteit in huis

Gezellig warm bij de haard, het kan nu ook economisch

Pelletkachels zijn geavanceerde houtkachels met een ongekend rendement tot 95%! Het comfort en de warmte die een pelletkachel geeft zal u verbazen. U kunt tevens enorm op uw stookkosten besparen! Pelletkachels worden gestookt op houtpellets; brokjes samengeperst afvalhout. Wereldwijd wordt afvalhout inmiddels tot een waardevolle energiebron in de vorm van houtpellets verwerkt. Ook als particulier  kunt u van deze goedkope, CO-2 neutrale, brandstof profiteren door de aanschaf van een pelletkachel.  Met een  pelletkachel kunt u lokaal een ruimte verwarmen.  Een groot voordeel van een pelletkachel ten opzichte van de traditionele  houtkachel is dat u meestal geen schouw of schoorsteen nodig heeft. Geen dure,  ingrijpende verbouwingen dus.  Een doorvoer naar buiten van 80 mm volstaat in de meeste gevallen!

Hoe werkt het


De pelletkachel is een moderne volautomatisch gestuurde verbrandingskachel (een soort elektronische houtkachel), waarin houtpellets verbrand worden. Door de interne geavanceerde techniek hebben pelletkachels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat een woning of pand op milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd kan worden. De Pellets zijn kleine staafjes hout die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er worden géén toevoegingen gebruikt, en er worden ook geen bomen voor gekapt (alleen die voor uitdunning van het bos gekapt moeten worden).

Meer info over hoe het werkt

Waarom MCZ

MCZ is één van de grootste Italiaanse fabrikanten van kachels.  De fabriek ligt op 50 km van Venetië op een terrein van 250.000m².  Er werken 200 personen en deze realiseren een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.  40% van de omzet wordt geëxporteerd.  Wat onderscheidt MCZ van de andere pelletkachels?  Kwaliteit en afwerking.  Alle toestellen worden ter plaatse vervaardigd en staan onder een streng systeem van kwaliteitskontrole (iso 9002).  De afwerking is onberispelijk en ook het strak en éénvoudig design maken de MCZ pelletkachels anders dan al de anderen.  

Meer info over onze systemen

Subsidies


Er worden voor pelletkachels enkel op gemeentelijk niveau premies gegeven. Kijk dus snel op de website van uw gemeente om uw premie te kennen.

Vragen

Indien u echter nog vragen heeft kan u onderaan klikken om de meest gestelde vragen en antwoorden te bekijken. Staat u vraag hier niet tussen kan u uw vraag steeds via het contactformulier stellen. Wij zullen u dan spoedig verder helpen met uw vraag. Ook met vragen over installaties van andere installateurs kan u steeds bij ons terecht. En vergeet niet dat er geen domme vragen bestaan, enkel maar domme antwoorden.

Alle vragen en antwoorden