Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Britse IKEA gaat zonnepanelen verkopen

Toegevoegd op Sep 30, 2013

IKEA gaat in zijn 17 Britse vestigingen op grote schaal zonnepanelen verkopen. Het besluit volgt op een succesvolle proef in een filiaal in het oosten van Londen. Over tien maanden moeten de panelen in alle vestigingen te koop zijn.

De Britse overheid subsidieert het gebruik van zonnepanelen. Uit onderzoek van IKEA blijkt dat een gemiddeld huishouden met een dak op het zuiden jaarlijks 770 pond (ruim 900 euro) aan subsidie en besparingen op de energierekening kan overhouden.

Standaardpakket
IKEA biedt in het Verenigd Koninkrijk een standaardpakket aan van 18 panelen voor 5.700 pond (bijna 6.800 euro). Een gemiddeld huishouden zou de kosten er in ruim zeven jaar uit hebben. De panelen worden gefabriceerd door het Chinese concern Hanergy en vervolgens in Duitsland geassembleerd.

IKEA is eigenaar van windmolenparken in verschillende Europese landen en beschikt zelf ook over zonnepanelen op het dak van warenhuizen en fabrieken. In 2015 moet minstens 70 procent van IKEA's energieverbruik afkomstig zijn uit wind- en zonne-energie. In 2020 geldt dat voor 100 procent van het verbruik.