Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Net-onafhankelijk wonen: Yes we can!

Toegevoegd op Jul 7, 2017

G&D Energy is de uitdaging aangegaan om net-onafhankelijk te wonen.
Deze woning werd voorzien van een VIESSMANN VITOVALOR (foto rechtsonder) die voor de verwarming van de woning alsook van het sanitair warm water zorgt. In de winter zorgt de Vitovalor ook voor elektriciteit, daar hij een deel van de warmte gaat omzetten in elektriciteit.
De 27 VIESSMANN 285 WP panelen (foto bovenaan), goed voor een totaal vermogen van 7.695 Wp, zorgen voor de ondersteuning van het gehele systeem.

Dankzij het batterij-systeem, bestaande uit 2 AXITEC batterijen (samen goed voor 13,6 kW aan opslag) en een SMA Sunny Island, kunnen we de opgewekte stroom opslaan en gebruiken wanneer nodig. De Sunny Home Manager 2.0 regelt het volledige gebeuren. De warmtepomp voor het zwembad en de elektrische spiraal in de voorraadboiler worden via bluetooth stopcontacten aangestuurd om bij stroomoverschot in werking te treden.

Aan dit geheel hebben we een bi-directionele meter toegevoegd, hierdoor is de woning vrijgesteld van prosumenten tarief.

Dit is de toekomst, de toekomst waar iedereen zijn eigen energie ter plaatse opwekt, opslaat en gebruikt wanneer hij/zij wil.

G&D Energy team