Bouwpunt mini-site
Wij zetten de volgende stap richting een groene en duurzame toekomst. Wij evolueren naar Energreen, Your Powerhouse.

Waarom iedereen in zonne-energie moet investeren

Toegevoegd op Jan 10, 2014

De zon is de oudste vorm van energie die er is, maar het is pas de laatste jaren dat we hebben gerealiseerd dat we de zonnestralen kunnen opvangen om elektriciteit en warmte te bieden aan onze huizen. Veel mensen vinden dat we in België en Nederland niet genoeg zonlicht hebben om van zonne-energie een haalbare optie te maken, maar dit is niet het geval en er zijn tal van goede redenen waarom iedereen moet gebruik maken van zonne-energie .


Zonne-energie is duurzaam

Misschien wel de belangrijkste reden voor het gebruik van zonne-energie in de woning, want het is milieuvriendelijk en niet toe te voegen aan uw ecologische voetafdruk. Zonne-energie veroorzaakt geen vervuiling of broeikasgassen, en als u zich zorgen maakt over de opwarming van de aarde dan is dit alleen al reden genoeg om te proberen over te schakelen op zonne-energie. Er is een tegenargument dat het produceren van zonnepanelen leidt tot vervuiling en verspilling van energie, maar dit wordt gecompenseerd door de voordelen van de productie van elektriciteit op deze manier.


Iedereen kan profiteren

Overal in België en Nederland kunnen huiseigenaren gebruik maken van zonne-energie door het installeren van panelen op hun dak. Monteurs werken in het hele land en alles wat je nodig hebt is een op het zuiden of westen gelegen dak met ruimte om uw panelen op te plaatsen. Zonne-energie is een technologie die iedereen ten goede komt .


Tarieven en kortingen voor het gebruik van zonne-energie

De Belgische en Nederlandse regering willen graag de hoeveelheid energie uit hernieuwbare bronnen verhogen en biedt financiële voordelen aan mensen die zonnepanelen op hun huis plaatsen. De voornaamste reden voor zonnepanelen te plaatsen is echter gratis elektriciteit, en voor zonnecollectoren gratis warm water. De levensduur van een zonne-installatie is minstens 30 jaar waardoor het een uitermate interessante investering is.


Weinig onderhoud

Een deel van de reden dat ketels en andere verwarmingssystemen stuk gaan is omdat de bewegende delen door slijtage breken. Met zonnepanelen zijn er geen bewegende delen, waardoor ze zeer weinig onderhoud nodig hebben. Ze zijn ook veel stiller dan zelfs de meest up-to-date verwarmingssystemen en genereren in stilte elektriciteit en/of warm water.


Minder afhankelijkheid van de Energie Bedrijven

Als u zonnepanelen installeert om zelf een deel van uw behoefte aan elektriciteit te genereren, bent u niet meer zo blootgesteld aan de elektriciteitsbedrijven en de energiemarkt. De energieprijzen stijgen voortdurend en als u zelf uw energie opwekt voelt u zich vrij en onafhankelijk.

Zonne-energie kan waarde toevoegen aan uw huis

Een recent onderzoek van het Ministerie van Energie en Klimaatverandering zegt dat een verhoging van de energie-efficiëntie van uw huis zijn waarde doet verhogen met maar liefst 14 %. Zonnepanelen en zonnecollectoren, samen met andere maatregelen voor energie- efficiëntie, zoals dubbele beglazing en dakisolatie, zijn wat kopers zoeken en ze zijn een aantrekkelijke aanvulling als u overweegt uw woning te verkopen. Elk huis op de markt moet een energie-efficiëntie-certificaat hebben en zonne-energie zal dit positief beïnvloeden.


Snel te installeren

Het duurt meestal slechts 1 dag om een zonnepaneel systeem op het dak van uw huis te installeren. Een bouwvergunning is niet nodig om zonnepanelen te installeren op het dak en het hele proces is eenvoudig en zonder stress.


Regio

In 2013 realiseerde G&D Energy de meeste projecten in Belgisch en Nederlands Limburg. Zo scoorden de gemeentes Maastricht, Weert en Heerlen sterk in Nederland. Voor het Belgische landgedeelte werden de meeste zonnepanelen geplaatst in Tongeren, Bilzen, Hoeselt, Kortessem, Riemst, Lanaken en St-Truiden. De grotere zonnepaneel projecten plaatste G&D Energy vooral in Wallonië.